12 luni, 52 de săptămâni, 366 de zile, 8.748 de ore, 527.040 de minute, 31.622.400 de secunde… atât înseamnă anul 2020 și totul începe de azi!

Indiferent de cum s-a încheiat anul 2019, am pornit cu toții într-un nou an, un alt deceniu urmează, indiferent că am fost veseli sau triști, indiferent că ne-am dorit să se încheie anul sau nu, indiferent că suntem sau nu pregătiți, viața nu ne întreabă dacă mai dorim să petrecem puțin timp în trecut sau prezent și ne aduce viitorul! Nici nu rostești bine „acum” că deja s-a și transformat în trecut.

În orice stare de spirit vă aflați, eu vă propun ceva pentru noul an: luați un borcan pe care nu il mai folosiți, o cutie, un recipient, orice și în el puneți bilețele cu lucrurile pentru care sunteți recunoscători, pot fi 366 de bilețele la sfârșitul anului sau 52 de bilețele, puteți adăuga acest bilețel la finalul fiecărei zile sau la finalul fiecărei săptămâni. Indiferent că ești mulțumit de viața ta, indiferent că trăiești fericirea maximă sau că ești îndurerat poate de pierderea cuiva drag, de pierderea locului de muncă, poți fi mulțumit de persoana care ești azi sau poți fi dezamăgit de o alegere pe care ai făcut-o, orice stare ai avea, orice ai simți: furie, veselie, bucurie, iubire, deznădejde, dezechilibru emoțional, tristețe, împlinire, mândrie, satisfacție sufletească, ORICE este în regulă și perfect normal să simți! Cel mai important e să nu uiți că, indiferent de toate astea, viața nu se oprește nici măcar pentru o secundă, ea trece și aduce cu ea viitorul, iar pentru cum va fi acest viitor, suntem responsabili în mare măsură! De ce acest borcan? De ce aceste bilețele? Ei bine, pentru că este un antrenament. Un antrenament pentru noi înșine astfel încât să învățăm să ne valorificăm singuri, să mulțumim pentru lucrurile minunate care se întâmplă în viața noastră! Chiar și atunci când suntem în impas, faptu că ne trezim a doua zi de dimineață și suntem sănătoși este un lucru pentru care să fim rescunoscători. În fiecare zi întâlnim lucruri pentru care să fim recunoscători, lucrurile mărunte aduc fericire! Dacă nu mă credeți, ambalați o banană sau un măr în hârtie de cadou și oferiți-o unui copil de 2-3 ani, cere-i să o desfacă, să afle ce se ascunde acolo, iar când îi vei surprinde bucuria de pe față și lumina din ochii bucuroși îți vei da seama că un banal fruct unui copil îi poate aduce fericire maximă, ceea ce înseamnă că și noi adulții va trebui (dacă nu o facem deja) să găsim frumosul și bucuria în banalități, în lucruri simple, în lucruri mărunte! Pentru că ea există!

Anul 2020 înseamnă un nou an, ești în prima zi al acestui an, poți face acest an exact așa cum ți-l dorești, e clar că nu din prima zi, poate nici chiar din prima lună, dar ai TREIZECI ȘI UNA DE MILIOANE, ȘASE SUTE DOUĂZECI ȘI DOUĂ DE MII, PATRU SUTE de secunde în care să ajungi exact acolo unde îți dorești! Mult, nu?!

PS: eu mi-am ornat deja borcanul și abia aștept să las bilețelul în care sunt recunoscătoare că am reușit să scriu acest articol pentru voi, în care sunt mai mult decât recunoscătoare pentru băiețelul meu sănătos, care imi zâmbește atât în momentele în care îmi e bine, cât și în cele în care îmi este greu și îmi dă puterea și forța de a merge înainte, voi fi recunoscătoare pentru că deși tatăl meu e la mii de km distanță, cineva este acolo și are grijă ca el să se întoarcă acasă sănătos, așa că avem și o listă cu AMR, din care seara mai rupem o zi și uite așa suntem cu o zi mai aproape de a fi împreună! Voi fi recunoscătoare pentru mama mea, care e mereu lângă mine și mă ajută, mă iubește necondiționat și îmi iartă greșelile, uneori prea multe poate… Voi fi recunoscătoare pentru soțul meu, care este un tată minunat și care e aici lângă mine, chiar dacă dispoziția mea în ultima vreme a fost una mai mult de respingere, el a stat în fața zidurilor pe care le ridic și e acolo, pregătit să intre atunci când le cobor! Voi fi recunoscătoare pentru cățelul meu, care a trecut triumfător de o noapte plină de artificii și pocnitori, care nu au fost tocmai pe placul lui, dar le-a depășit ca un erou! Voi fi recunoscătoare pentru fratele meu, care deși este frate vitreg, a fost mereu aici pentru mine și a fost suficient un telefon, iar in următoarele 10 minute a fost lângă mine! Voi fi recunoscătoare pentru că deși suntem o familie ce întâmpină stres și probleme, ne avem unul pe celălalt și asta contează mai mult decât orice!