MAMA! Cuvântul mamă, nu este doar un simplu cuvânt, patru litere, două silabe… nici pe departe! A fi mamă înseamnă în același timp bucurie, minunăție, dragoste infinită, veselie și momente de neuitat, dar totodată și greu, obositor, nopți în care plângi să nu te vadă nimeni, suspine și of-uri… dar totul merită! Absolut totul!

Fiecare copil este un dar de la Dumnezeu! O binecuvântare! Un frumos incredibil! Și merită fiecare noapte nedormită, fiecare zâmbet și fiecare teamă, merită tot ce e mai bun, iar asta înseamnă să fii tu, mămico, tot ce e mai bun!

Să crești un copil nu se rezumă la a avea grijă să îi dai să mănânce, să îl trimiți la școală și mai apoi să îl arunci în lume și să îi ceri reușită! Copilul are nevoie în primul rând de iubire infinită! Are nevoie de atenția ta, de înțelegerea ta, de susținerea ta! Are nevoie uneori de un sfat părintesc, are nevoie de ajutor uneori, dar în același timp are nevoie de independență, de siguranța că va reuși pe propriul drum! Tu, ca mamă îi poți oferi în același timp independență și sprijin, libertate și în spatele acesteia griji și temeri, pe care doar tu le știi!

O mamă își dorește un copil sănătos, aici acționează Dumnezeu sau destinul sau energiile sau orice crezi tu că acționează, vrei să fie fericit, responsabil, independent, iubit, iar pentru toate astea, acționezi și tu, ca mamă! În locul reproșurilor, oferă-i sfaturi! În loc să fii dezamăgită de nereușitele lui, fii acolo să îl sprijini când are nevoie de susținerea ta!

Copilul este creația ta! Ești responsabilă, în primul rând, tu ca mamă pentru copilul tău și pentru ce înseamnă el, începând cu dezvoltarea lui, cât și cu educația lui, drumul pe care și-l croiește în viață este un drum pe care tu i-l modelezi! Copiii nu învață din cuvintele tale, ei învață din faptele tale! Învață prin imitație încă din primele luni de viață și își doresc să reușească precum mama sau tata sau urmeză calea greșită a părinților pe care au văzut-o și din care au învățat!

Din acest motiv, să crești un copil nu înseamnă nici pe departe doar să îi dai mâncare și să îl duci la școală! Înseamnă tot ce e mai sus și mult mai mult! Toate astea înseamnă MAMĂ și mult mai mult! Cinste acestor mame! Merită totul!