Intai de toate, pentru a raspunde la aceasta intrebare este nevoie sa clarificam un aspect foarte important si anume confuzia intre un psihiatru si un psiholog, care este una destul de raspandita. Desi cele doua profesii au ca obiectiv principal pastrarea sanatatii si a echilibrului psihic al oamenilor, metodele si tehnicile folosite sunt diferite.
Psihiatrul evalueaza, identifica si trateaza tulburarile psihice prin intermediul chimioterapiei, in timp ce psihologul evalueaza gandirea, afectul si comportamentul uman sau consiliaza psihologic si intervine prin intermediul psihoterapiei.
Cu alte cuvinte psihiatrul este de fapt un medic, care are specializare in psihiatrie, acesta se ocupã de bolile mintale, dar nu numai, in timp ce psihologul „trateaza” normalitatea si probleme constiente ale unei persoane.
Este un lucru foarte bun sa mergi la psiholog, deoarece fiecare individ se loveste de diferite probleme sau dificultati in viata de zi cu zi, iar psihoterapia este un proces destinat sa ajute oamenii sa rezolve aceste dificultati, conflicte, este un proces menit sa ajute oamenii sa faca schimbari persoanle spre o viata mai fericita si traita in armonie deplina!