hipnoza terapie brasov

Atunci când vine vorba de hipnoza, deseori acest termen ridică multe semne de întrebare, mulți oameni fiind sceptici și temători. Ei bine, pentru a înlătura aceste “frici” legate de acest termen, haideți să vedem ce înseamnă mai exact hipnoza, în ce constă hipnoterapia și cum te poate ajuta!

Ce este hipnoza? Hipnoza este momentul dintre starea de veghe și somn, moment în care nu ești nici adormit, dar nici complet treaz. Este momentul în care trăiești o stare de relaxare fizică și de concetrare mintală. În termini psihologici, hipnoza este o stare de conștiență modificată, cu alte cuvinte, putem avea acces la informații mai adânc înrădăcinate decât cele pe care le accesăm cu ușurință și care se află în conștientul nostru.

Hipnoza o trăim cu toții. Vi s-a întâmplat vreodată să mergeți cu mașina și fără să conștientizați cum, ați ajuns la destinație?! Sau te-ai gândit vreodată la o problemă fără să îi găsești o soluție de rezolvare, iar mai apoi într-un moment soluția să îți apară instant în gând?! Ei bine, toate aceste trăiri sunt de fapt transe hipnotice!

Ce este hipnoterapia? Hipnoterapia este terapia aplicată cu ajutorul hipnozei, care te ajută să găsești sursa durerii, fie ea fizică sau emoțională, și te ajută să o elimini. Hipnoterapia este o terapie care solocită capacitățile interioare de insănătoșire, astfel, practicând terapie prin hipnoză, poți renunța la fumat, poți combate dependența de alcool, poți alunga oboseala sau stresul și diverse fobii, și nu numai.

Hipnoterapia reprezintă folosirea, în starea de hipnoză, a diverselor tehnici și modalități de vindecare alternativă cum ar fi:
– tehnici de vizualizare;
– imageria dirijată, ghidată și cea interactivă;
– tehnica de relaxare progresivă;
– terapia de sugestii pozitive;
– tehnici folosite în programarea neuro-lingvistică (NLP);
– regresia de vârstă;
– progresia de vârstă;
– tehnica de eliberare emoțională (EFT);
– terapia părților;
– terapia liniei timpului, etc.

Există și o latură spirituală utilizată în hipnoterapie, unde se folosesc:

– terapia de regresie în vieți anterioare și analiza regresiei ( explorarea nivelului de existență subconștient);
– terapia de regresie în viața dintre vieți (explorarea nivelului de existență supraconștient);
– tehnica de canalizare a înțelepciunii universale/nivelului supraconștient de gândire (channeling);
– terapia cu îngeri, etc.

În hipnoterapia medicală, în plus față de tehnicile de mai sus se folosesc:

– imageria dirijată, ghidată și imageria interactivă pentru vindecare;
– terapia de sugestii pentru vindecare;
– vindecarea supraconștientă;
– curățarea și refacerea câmpului energetic al corpului;
– tehnica unității în conștiință;
– tehnica de vindecare emoțională.

Hipnoterapia nu are efecte adverse (atâta timp cât se folosesc tehnicile de conectare cu, sau ancorare în nivelurile superioare de conștiință).
Hipnoterapia este o abordare eficientă pentru că are acces la partea minții subconștiente care deține memorii reprimate și convingeri descurajatoare, orientate către negativitate, care  generează emoții negative.